علت خاموش شدن کولر گازی |دکتر تعمیرکار

علت خاموش شدن کولر گازی چیست؟ پیشنهاد می کنیم مقاله آموزشی دکتر تعمیرکار را مطالعه کنید تا با مسائل فنی آن آشنا باشید. اگر برای تهویه هوا و خنک سازی خانه  از کولر گازی استفاده می‌کنید باید از سرویس کردن دوره ایی غافل نشوید. بهترین زمان برای سرویس کردن فصل بهار است. زیرا پیش از رسیدن فصل گرما بهتر است از لحاظ صحت اجزا بررسی شود. تا در اوج گرما با مشکل از کار افتادگی اسپلیت مواجه نشوید.

دلایل خاموش شدن کولر گازی

مطلع باشید که علت خاموش شدن کولر گازی همیشه از موارد فنی و اجزای الکتریکی و مکانیکی آن نیست. مواردی اتفاق افتاده که علت اصلی نه در برند و مدل خریداری شده و نه ایراد مستقیم در قطعات بوده است. بلکه انتخاب اشتباه مسبب اصلی خرابی دستگاه است. در خرید هر وسیله گرمایشی و سرمایشی اول باید متراژ ساختمان و شرایط آب و هوایی منطقه را در مدنظر قرار گیرد. عدم هم خوانی این پارامترها سبب فشار به موتور و دیگر اجزای اسپلیت می شود و کارکرد آن را مختل می نماید. حتی مصرف انرژی برق نیز افزایش پیدا می کند. گام اول که همانا انتخاب صحیح و سنجش عملکرد دستگاه با شرایط ساختمان و محل زندگی را درست بر دارید. بنابر این سال ها تنها با یک سرویس دوره ایی به موقع، اسپلیت بیشترین بهره وری را خواهد داشت. برای سرویس و هر خدماتی که در حوزه تعمیرات وجود دارد با تکنسین های دکتر تعمیرکار تماس حاصل فرمایید.

۱-ایراد در سیستم برق کشی ساختمان یا کولر گازی

خرابی در اتصالات سیم کشی ساختمان و اسپلیت باعت خاموشی آن می شود. هر اسپلیت ۲۲۰ ولت برق لازم دارد تا روشن شود. اگر این ولتاژ در اثر سیم کشی اشتباه تامین نگردد برد دستگاه در حین کار دستور توقف را صادر می کند.

حتما بخوانید:  اجزای مکانیکی کولر گازی

با یک مولتی متر و آمپر میزان ورودی جریان برق و اجزای الکتریکی کولر گازی را چک کنید. از یک پریز جداگانه استفاده نمایید و سیستم سیم کشی را نباید طولانی کنید تا افت ولتاژ نداشته باشید.

۲-ایراد در برد الکتریکی

مرکز ارسال دستورات و دریافت اطلاعات از نحوه کار تمامی قطعات در برد الکتریکی انجام می گیرد. با خرابی برد الکتریکی صدور دستورات به مشکل بر می خورد. یکی از علل خاموشی اسپلیت خرابی برد عنوان می شود. در صورت مشاهده اختلال در برد مستلزم تعمیر آن  هستید. تعمیر برد نیاز به تخصص و مهارت ویژه ایی دارد که از عهده هر تعمیر کاری بر نخواهد آمد.

۳-خرابی کمپرسور

مشکلاتی از جمله ایراد و سوختن خازن راه انداز، ضرب دیدگی کمپرسور، مشکلات مرتبط به لوله کشی و سیم کشی و برخی از ایرادات مکانیکی کمپرسور باعث خاموشی دستگاه می شود. علامت گریپاژ کردن کمپرسور زمانی است که دستگاه را روشن میکنید به محض شنیدن صدا خاموش می شود. یا بدون هیچ صدایی در ظرف چند ثانیه روشن و کار کردن متوقف می شود.

نیم سوز شدن موتور هم به آف شدن دستگاه  منجر می شود. پس ابتدا از سالم بودن رله و مسیر چرخش گاز مطمئن شوید. سپس موتور نیم سوز را تعمیر نمایید.

۴-مشکلات مرتبط به سنسور

سنسورها میزان دمای محیط را خواهند سنجید و اطلاعات آن را به برد ارسال می کنند. با یک آمپر سنسور را بررسی کنید تا مشخص شود اف کردن اسپلیت از خرابی سنسور بوده است؟ در صورت خرابی این قطعه آن را تعمیر یا تعویض کنید. اما بالعکس اگر سنسور سالم بود سیم رابط بین سنسور و ترموستات را چک نمایید.

حتما بخوانید:  ارورهای کولرگازی جی پلاس

۵-معیوب بودن اورلود

یکی از علل خاموش شدن کولر گازی ممکن است از اشکالات مربوط به اورلود باشد. برای اطلاع از خرابی اورلود باید به وسیله آمپر متر آن را از مدار خارج کرد. سپس موتور به درستی کار کرد اورلود نیاز به تعمیر و تعویض دارد.

۶-خرابی رله استارت

به هر دلیلی رله استارت معیوب شد دیگر نمی توان آن را تعمیر کرد. تنها راه حل تعویض آن با یک رله سالم می باشد. برای تست رله استارت باید شستی اورلود را رها کنید. سپس اگر کمپرسور خاموش نشد و به کار خود ادامه داد بدانید رله استارت مشکل داشته است. لذا مسبب خاموشی کولر گازی رله استارت بوده است.

۷-خرابی ترموستات

با عملکرد صحیح ترموستات برنامه تنظیمی در یک بازه مشخص خاموش و روشن می شود. اگر تنظیمات ترموستات دچار تغییر شود اسپلیت در حین کار متوقف می شود. پس هرگاه دستگاه اف کرد ترموستات را نیز بررسی کنید.

۸-کم بودن گاز مبرد

همیشه خاموش شدن اسپلیت دلیل بر معیوب بودن قطعات داخلی آن نیست. ممکن است گاز مبرد داخل لوله ها کم شده باشد. چنان چه نشتی گاز مبرد در کولر گازی وجود نداشته باشد با شارژ کردن،  گاز مبرد به اندازه استاندارد خواهد رسید و دوباره دستگاه روشن خواهد شد.

۹-کثیف بودن فیلترها

فیلترها گرد و غبار محیط را می گیرند و هوا را تهویه می کنند. با کارکرد بیشتر دستگاه فیلترها هم بیشتر کثیف می شوند و اسپلیت قدرت انتقال هوای خنک به محیط را از دست می‌دهد. لذا منجر به مصرف انرژی بیشتر می شود. وقتی فشار بیشتری به دستگاه وارد شود قطعات کولرگازی داغ می کنند. سپس برق رسانی به آن قطع خواهد شد و در نتیجه اسپلیت خاموش می شود.

حتما بخوانید:  منظور از برچسب انرژی کولر گازی چیست؟

در آخر

علت خاموش شدن کولر گازی محدود به موارد ذکر شده نیست. امکان دارد انسداد جریان گاز در لوله ها، نشت روغن، موارد مربوط به سوئیچ فشار و برخی علل دیگر موثر در خاموش شدن و روشن نشدن اسپلیت باشند. نمایندگی های فعال دکتر تعمیر کار در تهران و شهرستان های مانند اسلامشهر،اندیشه،شهریار،پرندو…. آن تمامی تعمیرات فنی و نصب و سرویس را با تضمین کیفیت خدمات و هزینه منصفانه بر عهده خواهند گرفت. با تماس تلفنی یا پر کردن فرم آنلاین درخواست خود را مبنی بر تعمیرات لوازم خانگی به کمک تکنسین های ماهر دکتر تعمیرکار اعلام نمایید.

 

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
تمامی حقوق برای سایت دکتر تعمیر کار محفوظ است.