امروزه نوع ساخت و سازها باعث شده تا پکیج دیواری جایگزین بخاری گازی و آبگرمکن ها شود. به همین جهت احتمال خرابی این دستگاه بسیار بالا است. چرا که در زمستان ها فعالیت چند برابری دارد.
در این بین ممکن است مشکلات زیادی برای پکیج دیواری رخ دهد که یکی از مشکلات رایج می توان به بالا رفتن فشار پکیج دیواری اشاره نمود.
علت بالا رفتن فشار پکیج دیواری متعدد بوده و برای اینکه بتوانید این مشکل را حل کنید باید با متخصصین در این زمینه تماس بگیرید.
لازم به ذکر است که نگهداری درست و سرویس به موقع پکیج، مانع از بروز هر گونه مشکل در دستگاه می شود. پس شما حداقل هر ۶ ماه یکبار و یا حداکثر هر سال یکبار پکیج دیواری خود را به صورت دقیق با کمک متخصصین پکیج سرویس نمایید.
میزان فشار مورد نیاز پکیج دیواری
اینکه پکیج دیواری هیچ گونه فشاری نداشته باشد و یا فشار دستگاه از حد نرمال پایین تر باشد باعث اختلال در کار کرد دستگاه است. از این رو حتما باید فشار وارده در حد نرمال بوده تا پکیج دیواری بتواند فعالیت خود را به صورت دقیق انجام دهد.
برای اینکه بتوانید میزان فشار دستگاه را بسنجید از صفحه ای که در جلوی پکیج تعبیه شده است می تواننید اقدام کنید. در این صفحه عقربه ای تعبیه شده است که میزان فشار را در هر لحظه برای شما نمایش می دهد.
فشاری که برای پکج های دیواری تعیین شده است بین ۰.۷ تا ۱.۵ باز است. این مقدار بهتر است بیشتر یا کمتر نشود. چرا که در این صورت می تواند به دستگاه آسیب رسانده و یا کارکرد آن را با اختلال رو به رو کند.
لازم است اشاره کنیم که فشار پکیج دیواری به وسیله فشار سنج تعبیه شده در داخل دستگاه سنجیده شده و بر روی صفحه بیرونی پکیج نمایش داده می شود.
نکته:
افت فشار و یا افزایش فشار می تواند تبعات زیادی به همراه داشته باشد. بیشترین خطر برای دستگاه زمانی است که فشار پکیج دیواری افزایش پیدا می کند. در این مواقع که فشار افزایش دارد می توانید با کمک شیر تخلیه تعبیه شده در کنار پکیج، فشار را کاهش دهید.
اصلی ترین علت افزایش فشار پکیج دیواری
بالا رفتن فشار پکیج دیواری می تواند علت های مختلفی داشته باشد. در این بخش به چند مورد از این عوامل اشاره می کنیم:
خراب شدن و یا سوراخ شدن مبدل پکیج
با کمک شعله پکیج، آب درون مبدل گرم شده و می توان از آن استفاده کرد. به نوعی می توان گفت که مبدل برای گرم کردن آب مورد نیاز کاربرد دارد.
به دلیل اینکه مبدل بیشترین کارایی را در پکیج ها دارد ممکن است سریعتر از قطعات دیگر خراب شود. در پکیج های قدیمی تنها یک مبدل در درون پکیج تعبیه می شد که امروزه و با رشد فناوری، مدل های جدید از دو مبدله اولیه و ثانویه استفاده می کنند.
در صورتی که مبدل دچار رسوب شده باشد و یا اینکه سوراخ باشد آب به درون بخش های اصلی وارد می شود. در این حین فشار دستگاه بالا می رود. برای اینکه مشکل را حل کند باید مبدل را تعمیر کرده و یا تعویض کنید. همچنین با تخلیه کردن آب مبدل می توانید رسوب گیری را انجام دهید تا فشار دستگاه نرمال شود.
شیر پر کن
قطعه دیگری که در پکیج ها وجود دارد شیر پر کن است. در صورتی که دستگاه افت فشار داشته باشد با باز کردن این شیر و وارد کردن آب به طور مستقیم به مدار فشار بالا می رود.
اگر این شیر را به صورت کامل نبندید باعث می شود تا فشار دستگاه بالا برود. در ضمن اگر این شیر خراب باشد باید اقدام به تعویض آن کرده تا با مشکل افزایش فشار رو به رو نشوید.
خرابی برد پکیج دیواری
یکی از عوامل اصلی بالا رفتن فشار پکیج دیواری خراب شدن برد دستگاه است. برد به عنوان یک قطعه اصلی در پکیج کاربرد دارد و هر گونه ضعف و خرابی این قطعه در فرایند فعالیت بخش های مختلف تاثیر می گذارد.
شیر تخلیه
شیر تخلیه یکی از قطعات مهم در پکیج برای حفظ امنیت دستگاه است. در زمان هایی که فشار دستگاه بالا می رود به راحتی با باز کردن شیر تخلیه می توان فشار را پایین آورد. ولی اگر این قطعه خراب باشد، افزایش فشار می تواند مشکل ساز بوده و خطر آفرین باشد.
پوسیده شدن پکیج یا لوله ها با مرور زمان ممکن است پکیج و بخش های داخلی آن دچار پوسیدگی شوند. همچنین اتصالات بیرونی پکیج نیز ممکن است به درستی متصل نشده یا جنس مناسبی نداشته باشند همین امر به خرابی و پوسیدگی می انجامند.
زمانی که این قطعات دچار پوسیدگی شوند، آب و گرمای دستگاه به خارج نفوذ می کند. همچنین به افزایش فشار دستگاه می انجامد. از این رو بررسی سالیانه پکیج باید حتما انجام شود تا از این مشکلات احتمالی جلوگیری به عمل بیاید.
خرابی پمپ و افزایش فشار
در پکیج های قدیمی که دارای یک مبدل بودند در اثر خرابی پمپ، فشار پکیج نیز افزایش پیدا می کرد. به این صورت که وقتی پمپ دچار خرابی شود، دستگاه به صورت خودکار خاموش می شود و آب گرم درون دستگاه به بالا رفتن فشار می انجامد.
در بررسی های انجام شده سعی کنید تا پمپ را به صورت مداوم بررسی کرده تا در دراز مدت دچار مشکل نشود. چرا که پمپ بخش مهمی در پکیج بوده و در فرایند گرم کردن آب تاثیر گذار است.
خطرات افزایش فشار پکیج دیواری
در این جا سوالی مطرح می شود که جواب دادن به آن اهمیت زیادی دارد:
ایا بالا رفتن فشار پکیج دیواری خطرناک است؟
هر مشکلی در پکیج اگه سریعا رفع نشود می تواند خطرات احتمالی را به همراه داشته باشد. افزایش فشار در پکیج های قدیمی می توانست به منفجر شدن پکیج بیانجامد. ولی امروزه و با فناوری های نوین، امنیت پکیج ها افزایش داشته و به راحتی بعد از افزایش فشار می توانید شیر تخلیه را باز کنید.
در این صورت فشار پکیج تا حد زیادی کاهش پیدا می کند و از آسیب دیدن قطعات مختلف دیگر پکیج جلوگیری به عمل می آید.
راه حل های کاهش فشار دستگاه
وقتی که فشار پکیج بالا رفت از سالم بودن فشار سنج مطمئن شوید. اگر در این بخش مشکلی وجود نداشت مراحل زیر را انجام داده تا فشار وارد بر دستگاه پکیج دیواری کاهش پیدا کند.
- قطع کردن آب ورودی پکیج
- خاموش کردن پکیج، که در این صورت گرمای لوله ها و پکیج کم شده و منجر به افت فشار می شود.
- اگر فشار کاهش پیدا نکرد به سراغ رادیاتور رفته و با باز کردن پیچ ها و مهره های هواگیری به کم شدن فشار دستگاه کمک کنید.
- هواگیری رادیاتور نیز در کم شدن فشار کمک می کند. چرا که ممکن است هوای دون رادیاتور باعث بالا رفتن فشار باشد.
اگر بعد از تمام این مراحل همچنان فشار دستگاه بالا بود سریعا با متخصصین تعمیرات تماس بگیرید. بهترین متخصص در این زمینه می تواند به شما در تعمیر به موقع و کاهش فشار دستگاه کمک کند.
دکتر تعمیرکار، تعمیر انواع پکیج دیواری
دکتر تعمیرکار با در اختیار داشتن متخصصین در زمینه تعمیر و عیب یابی انواع پکیج مانند عیب یابی پکیج بوتان، عیب یابی پکیج ایران رادیاتور و عیب یابی پکیج آریستون توانایی خود را در تعمیر این محصول ثابت کرده است.
برای همین موضوع پیشنهاد می کنیم در صورت هر گونه مشکل در انواع برندهای پکیج دیواری با متخصصین این مرکز تماس بگیرید. لازم به ذکر است که دکتر تعمیرکار خدمات تعمیرات خود را در بخش ها و مناطق مختلف استان تهران و بخش هایی از استان البرز ارائه می کند.
سخن پایانی
در صورت هر گونه مشکل و خرابی قطعات پکیج، ممکن است فشار پکیج دیواری افزایش داشته باشد. به همین جهت سرویس به موقع پکیج می تواند این مشکل را کمتر کند.
برای سرویس پکیج های دیواری حتما با متخصصین تماس بگیرید. چرا که اقدام خود سرانه و بدون دانش کافی می تواند باعث افزایش هزینه ها شده و بخش های مختلفی از پکیج آسیب ببیند.