راهکارهای مفید برای نگهداری از ماشین ظرفشویی | دکتر تعمیرکار
راهکارهای مفید برای نگهداری از ماشین ظرفشویی

همه ما تمایل داریم هر وسیله­ایی که انتخاب کرده­ایم تنها هزینه خرید را پرداخت کنیم. هرگز علاقه­مند نیستیم به هزینه­های جانبی تعمیرات هم فکر کنیم. بنابراین سعی داریم از بین بهترین برندها انتخاب دقیقی داشته باشیم. اما خرید درست یک جنبه از مسئله است. هر چند انتخاب مناسبی هم داشته باشید نکات و راهکارهای مفید برای نگهداری از ماشین ظرفشویی را رعایت نکنید به زودی محتاج خدمات تعمیرکاران خواهید بود. ما در اینجا کارآمدترین و ساده ­ترین نکات را عنوان می­کنیم تا عمر مفید دستگاه افزایش پیدا کند.

عمر مفید ماشین ظرفشویی چند سال است؟

ابتدا بیان شود هر وسیله­ ای یک کارکرد در یک بازه زمانی برای آن تعریف شده است. پس از طی این بازه عملکرد دستگاه به مشکل برخواهد خورد. زیرا هر سال به همان میزان که از دستگاه استفاده کرده­اید استهلاک آن را هم باید حساب کنید. هرچه بیشتر از ظرفشویی استفاده کنید قطعات آن بیشتر فرسوده خواهد شد. اما به طور کلی ۷ سال را بهترین زمان برای عمر مفید آن دانسته اند. البته اگر راهکارهای مفید برای نگهداری ماشین ظرفشویی را هم مدنظر قرار دهید و به اصول استفاده آن پای­بند باشید تا ۱۰ سال نیز عمر مفید آن را تخمین زده­اند. در ادامه همراه دکتر تعمیرکار باشید تا با اطلاعات مفید خود بتواند در مراقبت از وسایل منزل، شما را راهنمایی کند.

حتما بخوانید:  نکات ایمنی در هنگام تعمیر ماشین ظرفشویی [جدید] دکتر تعمیرکار

نکات قبل و حین نصب ظرفشویی

اگر مواردی که قرار است گفته شود را پیش از نصب و استفاده رعایت کنید قدم اول برای مراقبت از ماشین را به اصولی­ ترین نحوه برداشته­اید.

  • محل نصب و قرارگیری دستگاه را در مکانی از آشپزخانه برگزینید که به پریز برق ، لوله­های آب و فاضلاب نزدیک و در دسترس باشد.
  • بین دیوار و وسیله به اندازه ۲۰ سانت فاصله دهید تا کمتر آسیب ببیند.
  • هرگز به تنهایی شروع به نصب وسایل منزل نکنید زیرا مرحله نصب به تخصص نیاز دارد . اگر مراحل نصب به درستی پیش رود اشکالات فنی ماشین را به حداقل ممکن خواهید رساند.
  • به کمک پایه­های زیرین، ماشین را تراز کنید تا در حین کار تکان نخورد و فشار به موتور نیاید.
  • و در آخر از یک محافظ برق استفاده کنید و مستقیما دوشاخه به پریز برق متصل نشود زیرا نوسانات برق آسیب­های جبران ناپذیری ایجاد میکند.

تمیز کردن بدنه بیرونی و داخلی ظرفشویی

به علت استفاده مداوم از ماشین و قرار دادن ظروف کثیف داخل آن ، سطح محفظه وکابین به مرور مکانی برای رشد باکتری­ ها و قارچ­ ها خواهد شد. پس ماشین ظرفشویی را چگونه تمیز کنیم؟ هر چند ماه یکبار سبدها را بیرون آورده با مقداری سرکه و یا جوش شیرین کابین داخلی را شستشو دهید. سپس نوبت نظافت بخش بیرونی و بدنه دستگاه فرا می­رسد. با استفاده از یک حوله نرم و مقدار کمی شیشه پاک­کن آلودگی­ های سطح بدنه را از بین ببرید.

استفاده صحیح از برنامه ­های ماشین ظرفشویی

اگر که دغدغه سلامت و کارکرد دستگاه را دارید باید به سالم بودن قطعات داخلی هم اهمیت دهید. زیرا این قطعات گوناگون هستند که در یک فرآیند به طور منظم و هماهنگ کار می­کنند. بهتر است بدانید که جنس ظروف و همچنین حجم بار و مقدار کثیفی آن­ها باید با برنامه شستشو متناسب و همخوانی داشته باشد. لذا اگر بین پارامترهایی مانند جنس و حجم و برنامه شستشو تناسبی وجود نداشته باشد به قطعات داخلی بیش از حد مورد نیاز فشار آمده و عمر مفید آن­ها کم خواهد شد. در دفترچه راهنما تمام برنامه ­ها و زمان به کارگیری آن­ها شرح داده شده است.

حتما بخوانید:  چگونه فلوتر ماشین ظرفشویی را تعویض کنیم؟

نظافت و نگهداری از واشر ظرفشویی

یکی از اجزایی که خیلی به چشم نمی­آید اما جز قطعات مهم ماشین محسوب می­شود واشر و لاستیک ظرفشویی است. به حفظ و عدم آسیب­دیدگی آن توجه نمایید. زیرا محل تجمع چربی و آلودگی است پس مکان مناسبی برای رشد قارچ و کپک خواهد بود. پس بعد از هربار اتمام برنامه شستشو درب ماشین را باز بگذارید تا واشر کاملا خشک شود. ماهانه یک مرتبه با حوله و یا دستمال نرم و مقدار کمی اسپری سرکه، واشر را تمیز کنید. در صورت پارگی و آسیب­ دیدگی باید آن را به سرعت تعویض نمایید.

نظافت و نگهداری از بازوی­ آبپاش

آب ورودی به داخل کابین از طریق بازوی ­آبپاش به سمت ظروف پاشیده می­شود. امکان دارد جرم و رسوبات آب داخل بازوی­ آبپاش را مسدود کند. به این ترتیب عمل آبپاشی و آبکشی ظروف به خوبی صورت نمی­گیرد و لکه­ های غذا و موادشوینده روی ظروف باقی خواهد ماند. پس در طول سال چندین مرتبه بازوی­ آبپاش را از دستگاه جدا کنید و با شی نسبتا نوک تیز تمام انسدادهای آن را باز نمایید.

نکات مفید وکاربردی دیگر برای نگهداری از ماشین ظرفشویی

  1. قبل از قرار دادن ظروف و روشن کردن برنامه شستشو با یک قطعه دستمال کاغذی پسمانده مواد غذایی را از روی سطح ظرف­ها پاک کنید تا فیلتر دچار آسیب نشود.
  2. نحوه چیدمان صحیح ظروف در داخل محفظه و سبدها بر کارایی آن بسیار اثرگذار است. اگر چیدمان ظروف مانع رسیدن آب و مواد شوینده به دیگر ظرف­ها شود و یا حجم آن­ها زیاد باشد پس از پایان برنامه شستشو مواد غذایی همچنان روی قسمت­هایی از ظرف باقی می ماند. آنگاه دلیل تمیز نشستن ظروف را نخواهید دانست.
  3. چاقو و لوازم نوک تیز را هرگز با ماشین نشویید . زیرا با بدنه و سبدها برخورد کرده و باعث آسیب وخراشیدگی می­شود. و آنگاه زنگ­ زدگی قفسه­ و سبد و بدنه را در پی خواهد داشت.
  4. هر چند وقت یکبار لازم است با ترکیب آب گرم و سرکه یا جوش شیرین درون محفظه ، لا ستیک و  واشر ضدعفونی شود تا فضای درون ماشین بو نگیرد.
  5. با شنیدن هر صدایی زود ماشین را خاموش کنید و بررسی نمایید که صدای ایجاد شده از شکستگی ظروف است یا استخوان­های گیر کرده در فیلتر ، که باید مرتبا فیلتر را هم تمیز نمایید.
حتما بخوانید:  بررسی بهترین ماشین ظرفشویی رومیزی [نکات مهم خرید] دکتر تعمیرکار

سخن آخر  

با انجام راهکارهای مفید برای نگهداری ماشین ظرفشویی از ایجاد مشکلات متعدد برای وسیله خود جلوگیری کنید. این دستورالعمل­ ها نکته­ های ظریفی است که عمر ظرفشویی را افزایش می­دهد. اگر با هر مشکلی در کارکرد آن مواجه شدید با مرکز دکتر تعمیرکار تماس گرفته تا در اسرع وقت کارشناسان زبده این مجموعه اشکالات کلیه برندهای مختلف از لوازم خانگی را مرتفع کنند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
تمامی حقوق برای سایت دکتر تعمیر کار محفوظ است.