امکان دارد که به هنگام ریختن لباس ها در ماشین لباسشویی متوجه بوی بدی در دستگاهتان شوید. اما علت این بوی بد چیست؟ ماشین لباسشویی جزو پر کاربردترین لوازم خانگی محسوب می شود که شاید در هفته بارها و بارها لباس های چرک و کثیف را بشوید. اما در صورت مواجهه با بوی نامطبوع لباسشویی حاکی از زمان رسیدن جرمگیری و رسوب زدایی این وسیله خانگی است. در این بین آیا شما از نحوه جرمگیری ماشین لباسشویی اطلاعی دارید؟ نگران نباشید! امروز قصد داریم آموزش جرمگیری ماشین لباسشویی را به صورت گام به گام و با بهترین مواد ممکن و در دسترس بیان کنیم پس تا پایان مطلب ما را همراهی نمایید.
زمان مناسب برای جرمگیری یا رسوب زدایی ماشین لباسشویی
در ابتدا بهتر است بدانید نام دیگر جرمگیری ماشین لباسشویی همان رسوب زدایی یا شستشوی ماشین لباسشویی است. عمل جرمگیری به موقع دستگاه نه تنها سبب فراهم شدن بوی مطبوع دستگاه شما خواهد شد بلکه از احتمال خرابی های ناشی از جرم گرفتگی قطعات ماشین لباسشویی نیز جلوگیری می کند.
از آنجاییکه ماشین لباسشویی به شستشوی لباس های کثیف می پردازد حجم زیادی از کثیفی های به صورت باکتری ها و قارچ ها در دستگاه باقی خواهند ماند. وجود این باکتری ها نه تنها سبب بدبو شدن لباسشویی و یا لباس های شسته شده می شوند بلکه می تواند بعدها سبب انواع آلرژی ها و حساسیت های پوستی شوند. پس از همین جا می توان به اهمیت شستشوی ماشین لباسشویی به همراه جرم زدایی آن پی برد؛ بنابراین با مشاهده بوی نامطبوع ماشین لباسشویی و پایین آمدن کیفیت شستشوی لباس ها اقدام به رسوب زدایی و جرمگیری آن کنید.
آموزش گام به گام نحوه جرمگیری و رسوب زدایی ماشین لباسشویی
باید بدانید ماشین لباسشویی از قطعات مختلفی تشکیل شده که به مرور زمان برخی از قطعات نیازمند جرمگیری دارند. این اجزاء عبارتند از:
- بدنه ماشین لباسشویی
خیلی ساده شما از طریق تمیز کردن بدنه یا قسمت خارجی دستگاه می توانید از ورود باکتری ها خارج از ماشین لباسشویی به داخل آن جلوگیری کنید. دقت کنید برای تمیز کردن بدنه ماشین لباسشویی برق آن را از پریز قطع کنید تا دچار برق گرفتگی نشوید.
- درب ماشین لباسشویی
در دسترس ترین ماده برای ضد عفونی و تمیز کردن درب ماشین لباسشویی استفاده از یک اسفنج آغشته به سرکه است. از سایر مواد شوینده نیز می توان برای تمیز کردن درب ماشین لباسشویی استفاده کرد.
- محفظه مواد شوینده
یا کمک مسواک، سرکه یا جرمگیر به تمیز کردن این قطعه بپردازید.
- لاستیک درب ماشین لباسشویی
تمیز کردن این قطعه که معمولاً محلی برای تجمع میکروب ها، باکتری ها و قارچ ها است کمی سخت به نظر می رسد. به هر جهت بهترین ماده ضد عفونی و تمیز کنندهِ در دسترس برای شستشوی این بخش همان سرکه است که در هر خانهای وجود دارد. اسفنج را کمی به سرکه آغشته کنید و در لابه لای لاستیک درب ماشین لباسشویی بکشید. به یاد داشته باشید برای جلوگیری از تجمع آلودگی ها پس از هر بار عملیات شستشو با ماشین لباسشویی توسط پارچهای خشک، رطوبت باقی مانده در لا به لای لاستیک درب ماشین لباسشویی را از بین ببرید.
- فیلتر
فیلتر به عنوان آلوده ترین قسمت دستگاه است که محل تجمع پرزهای لباس ها می باشد. برای تمیز کردن و رسوب زدایی این قطعه باید طبق دفترچه راهنمای دستگاه ماشین لباسشویی عمل کرد. پس از باز کردن فیلتر با استفاده از مسواک و مواد جرمگیر به ضد عفونی کردن آن بپردازید.
- محفظه دیگ ماشین لباسشویی
این قسمت دستگاه در تماس مستقیم با لباس های آلوده است و به همین جهت نیازمند جرمگیری و شستشوی بیشتری دارد. برای رسوب زدایی و ضد عفونی کردن دیگ می توان از موادی چون سرکه، جوش شیرین و یا حتی قرص های جرمگیر استفاده کرد.
انواع مواد جرمگیر یا رسوب زدا ماشین لباسشویی
انواع مواد جرمگیر یا رسوب زدا ماشین لباسشویی عبارتند از:
- سرکه
- جوش شیرین
- قرص و پودر جرمگیر ماشین لباسشویی
شستشوی ماشین لباسشویی با سرکه و جوش شیرین
از ارزان ترین و در دسترس ترین ماده جرمگیر و رسوب زدای خانگی استفاده از سرکه و جوش شیرین است. برای درست کردن ترکیب جرم زدای ماشین لباسشویی حدود نصف پیمانه جوش شیرین را با آب مخلوط کرده و در محفظه خالی ماشین لباسشویی بریزید. به یاد داشته باشید سرکه را در محفظه شوینده ها بریزید در ضمن اندازه مقادیر استفاده شده از سرکه باید حدود چهار برابر محلول آب و جوش شیرین باشد. سپس ماشین لباسشویی را روشن کرده و روی برنامه روزانه شستشو قرار دهید.
شستشوی ماشین لباسشویی با محلول جوش شیرین و آب و سرکه سبب جدا شدن رسوبات محفظه دیگ ماشین لباسشویی می شود. در پایان می توانید توسط یک اسفنج به جمع کردن رسوبات داخل دیگ بپردازید. همواره شستشوی یک الی دو بار در ماه با این محلول توصیه می شود.
شستشوی ماشین لباسشویی با قرص و پودر جرمگیر
برنامه کتان، بهترین برنامه برای شستشوی ماشین لباسشویی و جرم زدایی آن با استفاده از قرص و پودر جرمگیر است. دمای آب را بین ۷۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. سپس یک بسته پودر جرمگیر را در محفظه جاپودری بریزید. سپس دکمه استارت ماشین لباسشویی را روشن کنید.
چنانچه می خواهید با استفاده از قرص ماشین لباسشویی به جرمگیری دستگاه خود بپردازید قرص را داخل دستگاه بیندازید و برنامهای با شستشوی دمای آب بالای ۵۵ درجه سانتیگراد را انتخاب کنید. معمولاً یک عدد قرص برای انجام جرمگیری کافی است. بهتر است هر سه ماه یکبار با استفاده از مواد جرمگیر به رسوب زدایی ماشین لباسشویی خود بپردازید.
کلام آخر
پس از هر بار استفاده از ماشین لباسشویی درب آن را باز گذاشته تا بخارات و رطوبت باقی مانده در دستگاه از بین برود و کاملاً خشک شود. این کار از تجمع و رشد میکروب ها و باکتری ها جلوگیری می کند و بر طول عمر مفید دستگاه شما می افزاید. به هر حال چنانچه تمایل دارید کیفیت شستشو توسط ماشین لباسشویی خود همانند روز اول خرید آن باشد باید هر چند وقت یکبار به نظافت و رسوب زدایی آن بپردازید. مجموعه دکتر تعمیرکار با بیش از ۱۵ سال تجربه تعمیرات ماشین لباسشویی در خدمت شما عزیزان است ، تعمیر لباسشویی در شهریار و استان تهران تخصص ما میباشد.