می توان گفت یکی از مهمترین مزایای استفاده از لباسشویی به هنگام اتمام پروسه شستشو علاوه بر پاکیزگی لباس ها گرفتن مقادیر اضافی رطوبت و آب موجود در لباس ها است. درواقع پس از پایان عملیات شستشو شما می توانید لباس های خود را تا حد زیادی به صورت خشک شده تحویل بگیرید. به این ترتیب عملیات خشک کردن لباس ها روی طناب یا بند در مدت زمان بسیار کوتاهی سپری خواهد شد. در صورتیکه اگر بخواهید فرآیند شستشوی لباس ها را به صورت دستی انجام دهید باید زمان بیشتری را صرف خشک کردن لباس های روی طناب بکنید چراکه در شستشوی دستی آب لباس ها به خوبی کشیده نمی شود.
پس با این اوصاف می توان به اهمیت خشک کن در لباسشویی پی برد. شاید بدترین اتفاق زمانی باشد که شما دل به لباسشویی خود می سپارید که سرانجام لباس ها توسط خشک کن آماده تحویل گرفتن است اما متوجه می شوید که لباس ها همچنان خیس هستند. خب به نظر شما علت خشک نشدن لباس در لباسشویی چه می تواند باشد؟ با ما همراه باشید تا دلایل این مشکل را با هم بررسی کنیم.
مهمترین دلایل کار نکردن خشک کن لباسشویی و نحوه عیب یابی و رفع مشکل آن
برای اینکه بتوان به رفع مشکل و عیب یابی بخش خشک کن لباسشویی پرداخت بهتر است در ابتدا با علت خشک نشدن لباس در لباسشویی و دلایل آن آشنا شوید. در قسمت پایین این دلایل را با هم بررسی خواهیم کرد.
-
قطع شدن برق خشک کن لباسشویی
از کار افتادن برق خشک کن لباسشویی می تواند ناشی از وجود نوسانات موجود در ساختمان یا خرابی در پریز برق باشد که در نتیجه آن سبب قطع شدن برق خشک کن لباسشویی می شود. چنانچه عامل اصلی کار نکردن خشک کن لباسشویی این مورد باشد جای نگرانی وجود نخواهد داشت. برای رفع آن کافی است با برق کار ساختمان تماس بگیرید. اما اگر باز مشکل برطرف نشد بهترین راهکار تماس با تعمیر کار مجاز تعمیرات لوازم خانگی است.
-
از کار افتادن و خراب شدن ترانس برد الکتریکی
سوختن و از کار افتادن ترانس برد میتواند عامل مهمی در عمل نکردن خشککن ماشین لباسشویی باشد. برای رفع این موضوع بهتر است پس از تماس با تعمیرکاران مجاز لوازم خانگی اقدام به تعویض ترانس برد الکتریکی ماشین لباسشویی کنید.
-
قرار دادن بیش از اندازه لباس در دیگ لباسشویی
توجه داشته باشید دو عامل مهم در خشک کن لباسشویی وجود دارد که می تواند در خشک کردن لباس ها در پایان عملیات شستشو مؤثر باشد که شامل:
- گرما
- جریان هوا است.
حال اگر بیش از حد لباس در دیگ ماشین لباسشویی قرار بگیرد فشار ناخواستهای روی موتور دستگاه، بلبرینگ و سایر اجزای دستگاه خشک کن لباسشویی وارد می شود که در نتیجه آن مانع از خشک شدن لباس ها می گردد.
با توجه به اینکه عملکرد خشک کن لباسشویی بر پایه گرما و جریان هوا قرار دارد به این صورت که گرما سبب تبخیر آب لباس های داخل لباسشویی می شود و جریان هوا بخارات حاصل از آب لباس ها را به بیرون هدایت می کند هر گونه بار اضافی لباس ها در لباسشویی سبب اختلال در عملکرد خشک کن خواهد شد. این وضعیت به دلیل مسدود شدن جریان هوای خروجی و در نهایت باقی ماندن بخارات حاصل از تبخیر آب لباس ها است؛ بنابراین به حجم لباس های قرار داده شده در دیگ لباسشویی توجه کنید.
-
اطمینان از درست بودن تنظیمات خشک کن لباسشویی
یک دلیل بسیار ساده از نچرخیدن خشک کن لباسشویی عدم دقت در تنظیمات خشک کن آن است. برای این منظور حتماً دفترچه راهنمایی لباسشویی را با دقت فراوان مطالعه کنید و به جنس لباس ها، تنظیمات درجه حرارت، زمان شستشو و غیره توجه نمایید. چنانچه تنظیمات این بخش از دستگاه را با توجه به جنس پارچه تنظیم نکنید مطمئناً خشککن عملکرد مناسبی نخواهد داشت و این مسئله نیز باعث خیس ماندن لباس ها خواهد شد.
-
عدم آبگیری لباسشویی یکی از علتهای خشک نشدن لباس در لباسشویی
همانطور که می دانید برای انجام عملیات آبگیری در ماشین لباسشویی نیازمند فشار بالای آب می باشد. در مواجه با این مشکل باید از میزان فشار آب ساختمان اطمینان حاصل کنید. در ضمن شیرهای آب ورودی به داخل لباسشویی را کنترل کرده و از وصل بودن شیر ورودی آب گرم به لباسشویی اطمینان حاصل کنید. پیشنهاد ما به شما تماس با تعمیرکاران لباسشویی دکتر تعمیرکار جهت بازدید و رفع عیوب ناشی در عملکرد لباسشویی است.
-
وجود انسداد و گرفتگی در شیلنگ تخلیه آب و فیلتر کف
اطمینان حاصل کنید که هیچگونه گرفتگی در شیلنگ تخلیه آب وجود نداشته باشد؛ چراکه باقی ماندن آب در لباسشویی به دلیل اختلال در عملکرد تخلیه آب، سبب خشک نشدن لباس های داخل لباسشویی خواهد شد. از طرفی گرفتگی در فیلتر کف لباسشویی نیز سبب تخلیه نادرست آب از آن می باشد. راهکار مناسب جهت برطرف کردن این مشکل باز کردن و تمیز نمودن فیلتر کف لباسشویی است. پس همواره به هنگام مواجه با این مشکل شلنگ تخلیه و فیلتر کف لباسشویی خود را مورد ارزیابی قرار دهید ، لطفا مطلب آشنایی با فیلتر برق (نویزگیر) ماشین لباسشویی را نیز بخوانید.
-
از کار افتادن و خراب شدن پمپ تخلیه لباسشویی
آب کثیف داخل لباسشویی توسط پمپ تخلیه به بیرون از لباسشویی هدایت می شود. گاهی پرزهای لباس یا اشیاء جا مانده داخل لباس ها سبب گرفتگی و از کار افتادن پمپ تخلیه لباسشویی می شوند. در این حالت مکانیزم عملکرد پمپ نمی تواند کار خود را به درستی انجام دهد و لباس ها همچنان خیس باقی خواهند ماند. تعمیرکاران لباسشویی با بررسی پمپ تخلیه و راه های انسداد آن به رفع این مشکل می پردازند.
-
از کار افتادن موتور لباسشویی
از دیگر از دلایل مهم در خشک نشدن لباس های لباسشویی از کار افتادن موتور لباسشویی ناشی از کار کردن بیش از حد و داغ شدن موتور است. از کار افتادن موتور لباسشویی سبب خشک نشدن لباس در ماشین لباسشویی می شود. برای رفع این مشکل باید منتظر بمانید تا موتور لباسشویی مجدداً خنک شود.
کلام آخر
به غیر از موارد ذکر شده در قسمت بالا می توان موارد متعدد دیگری را نیز به عنوان علت خشک نشدن لباس در لباسشویی عنوان کرد. از مشکل در فیوز حرارتی و ترموستات و خازن گرفته تا کار نکردن شیر برقی و کلید خشک کن لباسشویی و غیره را می توان برای این اختلال در لباسشویی نام برد. پیشنهاد ما تماس با متخصصین باتجربه در این حوزه و تعمیرکاران لباسشویی و لوازم خانگی است. دکتر تعمیرکار با بیش از ۱۵ سال تجربه در ارائه خدمات تعمیرات لوازم خانگی در خدمت مشتریان عزیز می باشد.