با شروع فصل گرم سال تمامی سیستم های گرمایشی کنار گذاشته شده و سیستم های سرمایشی جایگزین آن ها می شوند. خوشبختانه با گسترش علم و صنعت در کنار هم تولیدات محصولات سرمایشی افزایش پیدا کرده است. انواع مختلف از برندها و مدل های وسایل خنک ساز وجود دارد که برحسب موقعیت خود می توانید انتخاب کنید. کولرهای آبی و گازی شناخته شده ترین و پر مصرف ترین محصولات سرمایشی هستند. شاید با شناخت مزیت کولر گازی نسبت به کولر آبی بهترین و مناسب ترین انتخاب و خرید را داشتید.
کولر آبی چگونه کار می کند؟
سالهای مدیدی است که کولر آبی در کنار پنکه ها آسایش و سرمایش را در هوای گرم فراهم می آوردند . با استفاده از پمپ، موتور، پروانه، پوشال و اجزای ساده دیگری با ورود آب به دستگاه و آنگاه تبخیر آن به خنک کردن فضا کمک می کند.
با ورود آب به دستگاه و وصل کردن جریان برق، پمپ از طریق موتور آب داخل محفظه کولر را به طرف پوشال ها می کشاند. سپس با خیش شدن پوشال ها، و حرکت و چرخش پروانه و مکش هوا و عبور دادن آن از بین پوشال ها هوای خنک به محیط پس داده می شود. در ادامه مبحث مزیت کولر گازی نسبت به کولر آبی مزایا و معایب هر دو دستگاه را بررسی می کنیم.
مزایا و معایب کولر آبی
تا کنون محصولی ساخته نشده است که در کنار مزایایی که از آن بهره می بریم معایبی نداشته باشد. برای انتخاب صحیح باید مزایا و معایب را با هم مقایسه کرد و بر حسب شرایط دست به انتخاب زد. اکنون به مزایای کولر آبی و سپس معایب آن خواهیم پرداخت.
۱-مزایا
-
مصرف انرژی کم
نسبت به دیگر وسایل سرمایشی از برق کمتری استفاده می کند. خصوصا اگر آن را در مکانی که سایبان دارد قرار دهید به موتور کمتر فشار می آید و هزینه برق کاهش می یابد.
-
مناسب آب و هوای خشک
نحوه عملکرد کولر آبی به گونه ایی است که با تبخیر آب رطوبت و سرما را در محیط پخش میکند. پس بهترین گزینه برای آب و هوا خشک است که به این طریق مقداری از خشکی هوا گرفته می شود.
-
عدم آسیب به محیط زیست
دیگر مزیت آن عدم تولید گازهای سمی و در نتیجه از آسیب و تخریب به محیط زیست جلوگیری می کند.
-
کم هزینه و ارزان
در هنگام خرید این وسیله مطمئن باشید که ارزانترین سیستم سرمایشی را انتخاب و کمترین هزینه را پرداخت کرده اید.
_ دسترسی آسان به قطعات و تعمیر آن
در صورت خرابی هر یک از قطعات به راحتی در دسترس و قابل خریداری است. حتی بدون کمک تعمیرکار می توانید ایرادات آن را برطرف کنید.
۲-معایب
-
مصرف خیلی زیاد آب
در شرایطی که با کمبود آب مواجه هستیم متاسفانه آب زیادی مصرف می کند. پس در مناطق کم آب مقرون به صرفه نیست.
-
تعویض مداوم پوشال
پس از استفاده بعد از مدتی جرم آب روی پوشال ها نمایان می شود. برای کم شدن هزینه برق نیاز است بعد از مدتی پوشال ها عوض شوند. لذا هزینه های بیشتری تحمیل خواهد کرد.
-
ایجاد زنگ زدگی روی بدنه و قطعات
به علت تماس و مجاورت بدنه و قطعات با آب به مرور زمان دچار زنگ زدگی می شوند.
-
عدم تهویه هوا و پخش بوی بد در محیط
در صورت آلودگی هوا و به علت مکش هوا از طریق پروانهها، هوای آلوده به داخل خانه منتقل می شود. هم چنین پوشال ها همیشه خیس هستند و در هوای آلوده کثیف می شود. بنابراین با نبود سیستم تهویه بوی بد ایجاد خواهد شد.
-
قدرت خنک کنندگی کم
قرار دادن کولر آبی در محیط گرم از توان خنک کنندگی آن می کاهد و مصرف انرژی را زیاد می کند.
نحوه عملکرد اسپلیت چگونه است؟
این دستگاه از طریق فرایند تبرید و دریافت گرمای محیط و انتقال سرمای گاز مبرد و پخش آن در محیط، تهویه مطبوع و خنک را ایجاد می کند.
اجزائی مکانیکی کولر گازی در کنار اجزای الکتریکی در هماهنگی کامل قادر به تامین هوای خنک مورد نیاز هستند.
مزایا و معایب اسپلیت
۱-مزایا
- داشتن سیستم تهویه
- عدم سر و صدا در حین کار
- عدم مصرف آب
- خنک کردم محیط در اسرع وقت
- توانایی تنظیم و کنترل درجات مختلف دما
- مناسب استفاده در شرایط آب و هوایی مرطوب و شرجی
۲-معایب
-
گران قیمت بودن
هزینه ایی که برای خرید انواع اسپلیت باید کنار بگذارید به نسبت زیاد است و قیمت گران تری دارند.
-
مصرف انرژی زیاد
مصرف برق در این دستگاه به شدت زیاد است و هزینه برق شما را به شدت افزایش می دهد.
-
آسیب به محیط زیست
گازی که در این دستگاه به کار گرفته شده است باعث آلودگی محیط زیست شده و آلودگی هوا اخص در شهرهای بزرگ را بیشتر می کند.
مزیت اسپلیت نسبت به کولر آبی
- مهمترین مزیت اسپلیت توانایی تهویه هوا و عدم ورود ذرات گرد و غبار به داخل خانه است. به علت فیلتر تعبیه شده در آن هوا را تهویه می کند و از حساسیت و آلرژی جلوگیری به عمل می آورد. اما کولرهای آبی هوای و ذرات آلوده را از طریق کانال کولر به داخل محیط خانه انتقال می دهند.
- امکان تنظیم و کنترل درجات مختلف دما در اسپلیت وجود دارد. حتی می توان با انجام تغییراتی تنها مکان های خاصی از ساختمان را خنک کرد. لذا منجر به کاهش مصرف برق می شود.
- در کولرهای گازی به علت عدم مصرف آب، فشار آب ساختمان کم نمی شود و در شرایط خشکسالی به عدم هدر رفت آب کمک می کند.
- به دلیل دوتکه بودن اسپلیت و قرار گیری پنل خارجی در بیرون منزل هرگز در حین کار، موتور سر و صدای به وجود نمی آورد و حتی شنیده نمی شود.
- به محض روشن کردن اسپلیت هوای سرد در خانه جریان می یابد اما در کولرهای آبی این پرسه زمان بر خواهد بود.
کلام پایانی
پس از آشنایی با مزیت کولر گازی نسبت به کولر آبی و مقایسه و سنجش مزایا و معایب آن دو، بر حسب نیاز و شرایط، خرید خود را انجام دهید. در صورت نیاز به نصب و سرویس و تعمیر انواع کولرگازی با مجموعه دکتر تعمیرکار تماس بگیرید و از تخصص متخصصان دکتر تعمیرکار در شهر تهران و شهرستان های شهریار، ری، اسلام شهر و… بهره ببرید.